Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Відбулося засідання Комітету забезпечення доступності людей з інвалідністю до об’єктів соціальної інфраструктури

21 грудня у Полтавській обласній державній адміністрації відбулося засідання Комітету забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. У заході взяли участь начальник Управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Панков, регіональний представник Всеукраїнського громадського об’єднання «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» Ірина Твердохліб, директор Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Олександр Дяченко, представники громадських організацій та ін.

На засіданні заслухана інформація про те, що було зроблено Комітетом за 2016 рік та про заплановані заходи на наступний рік.

У цьому році на Полтавщині впроваджено І етап пілотного Проекту «Оцінка ситуації щодо забезпечення доступу осіб з інвалідністю до виборчих дільниць та політичних процесів в Україні». Результати проведеної роботи рекомендовані для усієї держави.

Зокрема, у рамках пілотного Проекту було проведено аудит та адаптацію до потреб осіб з інвалідністю 75 закладів охорони здоров’я, 507 закладів освіти, 316 закладів культури, 282 приміщень адміністрацій і органів влади, 60 будівлі і споруди іншого призначення та 1269 об’єктів, на базі яких працюють виборчі дільниці. «За висновками аудиту 521 дільниця має часткову доступність, 725 – недоступні без сторонньої допомоги і лише 3 дільниці доступні для людей з інвалідністю».

У рамках реалізації Проекту протягом року на Полтавщині було проведено навчальні семінари, виїзні засідання, акція «2 години на колесах» та ін.

Заплановано, що у 2017 році активна робота щодо реалізації Проекту продовжиться. Зокрема, у квітні передбачено виїзне засідання обласного Комітету доступності на базі Гадяцької міської ради, продовжиться звітування районних і міських комітетів доступності на колегії ОДА, моніторинг Управлінням містобудування та архітектури ОДА проведених заходів та ін.