Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Про відзначення Дня Соборності України

22 січня 1919 року на велелюдному зібранні на площі біля Софії Київської було проголошено Акт злуки українських земель в одне ціле. Тому з нагоди цієї події 20 січня сотні полтавців зібрались біля пам’ятника Тарасові Шевченку, аби разом відзначити одну з найважливіших державних дат – День Соборності України.

Представники міської та обласної влади, духовенство, трудові колективи, громадські організації, викладачі вищих навчальних закладів, студентство та школярі поклали квіти до підніжжя пам’ятника видатному українському письменнику Тарасові Шевченку. Представники трудового колективу Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів також взяли участь у святкуванні.

Урочистості з нагоди Дня Соборності продовжились біля меморіальної дошки Голові Директорії, Головному отаману військ УНР Симону Петлюрі та покладанням квітів до пам’ятника українському громадсько-політичному та державному діячеві, теоретику і організатору кооперативного руху, педагогу, голові Ради Міністрів УНР Борису Мартосу.

У Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.В.Гоголя відбувся святковий концерт «Україні присвячуємо свій полтавський танок».

День Соборності нагадує нам про найсвятіші духовні цінності, про те, що наша держава – соборна та  унітарна. У ці дні ми вкотре замислюємося над тим, що тільки в єдності наша сила