Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Реалізація доступу особам з інвалідністю до професійної освіти

Досвід зарубіжних країн свідчить, що головним напрямком підтримки людей з інвалідністю є створення доступного та сприятливого середовища для існування, можливостей навчання та професійної освіти, ефективна професійна реабілітація, створення спеціальних та облаштування наявних робочих місць, що є основою для реалізації прав особі з інвалідністю та сферою постійної турботи держави й суспільства.

З метою реалізації доступу особам з інвалідністю до професійної освіти 20 вересня 2017 року в  Полтавському обласному відділенні Фонду відбулось засідання комісії з вирішення питань щодо можливості та розміру фінансової допомоги інвалідам на навчання. Крім представників відділення Фонду, у роботі комісії взяли участь представники Центру медико-соціальної експертизи, Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації, Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавського міського товариства дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства.

Комісією розглянуто питання  доцільності надання фінансової допомоги на оплату вартості навчання 16 студентів з інвалідністю, які вирішили здобути освіту у навчальних закладах України, із них 10 студентів почали здобувати освіту у структурних підрозділах Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна». З кожним студентом проведено індивідуальну бесіду, вивчено їх документи, рекомендації щодо реабілітаційних заходів, визначених у індивідуальній програмі реабілітації.

За результатами засідання прийнято рішення про доцільність надання безповоротної фінансової допомоги всім особам з інвалідністю, що надали заяви та пакети документів на отримання такої допомоги.