Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Семінар для осіб з інвалідністю

25 жовтня заступник директора Полтавського обласного відділення Фонду  спільно з представниками Управління соціального захисту населення Шевченківського району міста Полтава та Полтавської міськрайонної  філії обласного центру зайнятості провели семінар за участі осіб з інвалідністю.

На заході висвітлені питання соціальних гарантій для осіб з інвалідністю, отримання реабілітаційних послуг, визначених в індивідуальній програмі реабілітації, професійної підготовки людей з інвалідністю, нормативно-правового регулювання у сфері соціального захисту інвалідів. Присутніх найбільше зацікавило питання отримання фінансової допомоги на оплату вартості навчання та перекваліфікації. Представник Управління соціального захисту населення розповіла про послуги та виплати, які надаються особам з обмеженими можливостями установами соціального захисту населення. Спеціалістами центру зайнятості були надані практичні поради щодо використання джерел інформації про вакансії, складання резюме, співбесіди з роботодавцями.

Всього у заході прийняли участь 12 осіб з особливими потребами, які перебувають на обліку в Полтавській міськрайонній філії обласного центру зайнятості, які такі, що шукають роботу.