Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Ранок на Лтаві

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), понад 1 мільярд людей мають інвалідність, а це майже 15% населення світу. В Полтавській області приблизно 86 000 населення мають статус інвалідів, що складає 5,5% від загальної кількості мешканців Полтавської області. Сучасна модель української політики відносно соціальної захищеності осіб з інвалідністю в своїй основі має не виплату соціальних допомог і пенсій, а реабілітаційні заходи, направлені на соціалізацію та адаптацію особи з інвалідністю у суспільство, забезпечення рівного доступу до всіх видів діяльності.

Саме питання  професійної реабілітації осіб з інвалідністю в Полтавській області, реалізація доступу особам з інвалідністю до професійної освіти в сучасних умовах стало предметом обговорення телевізійної програми «Ранок на Лтаві» 28 листопада, участь у якому прийняли заступник директора Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ірина Белько та  лікар-терапевт Полтавського обласного центру медико-соціальної експертизи Світлана  Касинець.

У прямому ефірі обговорені питання інклюзивної освіти, ролі центрів медико-соціальних експертиз та Фонду соціального захисту інвалідів у професій професійної та трудової реабілітації осіб з особливими потребами.  До відома  телеглядачів доведена інформація щодо можливості  отримання фінансової допомоги на оплату вартості навчання та перекваліфікації особам з інвалідністю та порядок надання такої допомоги.