Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Гадяцький центр реабілітації дітей-інвалідів-наймолодший із таких закладів Полтавщини.

В Полтавській області діє мережа реабілітаційних закладів для дітей з інвалідністю. 6 листопада 2018 року заступник директора Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів відвідала наймолодший із таких закладів Полтавщини, який  функціонує в місті Гадяч.

Щороку Гадяцький центр реабілітації дітей-інвалідів гостинно відчиняє  двері для близько 50 дітей. Центр надає комплекс реабілітаційних послуг, спрямованих на розвиток та коригування порушень розвитку дитини з інвалідністю, навчання її основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, створення передумов для інтеграції в суспільство.

Діти з ураженнями опорно-рухового апарату та центральної нервової системи, слуху, зору, внутрішніх органів, психічними захворюваннями і розумовою відсталістю мають змогу отримати послуги з  фізичної, соціальної та психолого-педагогічної реабілітації.

В центрі наявне реабілітаційне обладнання, сухий басейн, тренажери для фізичної реабілітації, бігова доріжка,  спортивний куточок, м’які модулі «Альма», начоний матеріал.  У 2018 року заклад планує придбати пристрій для фізичної реабілітації дітей з ураженням ОРА та ЦНС MOTOmed gracile12 у разі отримання фінансової допомоги Фонду соціального захисту інвалідів .