Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Виставка до Міжнародного дня терпимості (толерантності).

15 листопада 2018 року керівництво та трудовий колектив Полтавського обласного відділення Фонд соціального захисту інвалідів відвідали виставку та круглий стіл, організовані Полтавською обласною державної адміністрацію напередодні Міжнародного дня терпимості (толерантності). Ця дата була проголошена ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річниці цієї організації і відзначається щорічно 16 листопада.

Виставку розгорнули представники національних меншин Полтавщини – активісти чеченської, вірменської, єврейської, болгарської та інших діаспор і меншин. Презентували відвідувачам матеріали, які розповідають про історію становлення та розвитку національних меншин на Полтавщині. Одяг і національне вбрання, предмети побуту, страви і напої національних кухонь, література з історії і сучасності різних народів, викликали цікавість у часників заходу.

У ході зустрічі, яку відкрив заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації, обговорені наявні проблеми національних меншин. Ініціатори свята наголосили на необхідності прагнення підтримувати принципи терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування.