Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Семінарське заняття для осіб з інвалідністю

Активна співпраця Фонду соціального захисту інвалідів з державною службою зайнятості  є важливим аспектом роботи Полтавського обласного відділення Фонду.

Відповідно до графіка спільних інформаційних семінарів для осіб з інвалідністю на 2018 рік, затвердженого Полтавською міськрайонною філією Полтавського обласного центру  зайнятості за погодженням з Полтавським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, 23 листопада 2018 р. фахівцем відділення Фонду проведено семінарське заняття для 20 осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку в державній службі зайнятості. У спільних заходах також прийняв участь представник управління соціального захисту населення Подільської районної у місті Полтаві ради.

Присутніх проінформовано про загальні засади Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»  та інші нормативно-правової акти щодо працевлаштування та соціального захисту цієї категорії населення. Фахівець відділення Фонду детально розповіла про послуги, які надає Фонд соціального захисту інвалідів, зокрема можливості набуття нової професії. Слухачі отримали інформаційні матеріали про можливість отримання фінансової допомоги та гарантії їх соціального захисту у вигляді державних пільг, можливості отримання первинної юридичної консультації.