Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Семінар з питань організації реабілітаційних програм на рівні ОТГ.

На березі річки Ворскла поблизу селища Котельва, що на Полтавщині, розташувалось наметове містечко для осіб з інвалідністю, де від міської метушні та гулу машин відпочивають ті, хто найбільше потребує уваги та соціального захисту.

Щоб відпочинок був не лише корисним, а й пізнавальним, для мешканців табору  проведено навчально-методичний семінар з питань організації реабілітаційних програм на рівні ОТГ. Координатором заходу став Полтавський обласний осередок Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» та Полтавське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Волонтери Української медичної стоматологічної академії провели практичне заняття з надання екстреної домендичної допомоги . Використовуючи манекен, учасники заходу мали змогу навчитися робити непрямий масаж серця, накладати лонгети та пов’язки, зупиняти кровотечу.  Спеціалісти    управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Котелевському районі  розповіли про шляхи реагування у випадках надзвичайних ситуацій, як у побуті, так і в умовах відпочинку на природі. Представник Полтавського казенного протезно-ортопедичного підприємства  розповів про технічні засоби реабілітації, які виробляються на підприємстві, та яким чином особа з інвалідністю може отримати такий засіб.

Учасники семінару  – члени громадської організації, виявляли високу  активність та зацікавленість новою інформацією та отриманням практичних навичок.