Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

«Я МАЮ ПРАВО!»

23 вересня 2019 року в рамках загальнонаціонального проекту  «Я МАЮ ПРАВО!» Головне управління юстиції у Полтавській області провело з працівниками  Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів інформаційну зустріч, в ході якої  говорили про проект «Я МАЮ ПРАВО!» та підвищення правових знань у різних сферах життя.

Акцентували увагу на питанні щодо трудових прав працівників та способів їх захисту «ЗаплатиЗарплату», посилення відповідальності за несплату аліментів відповідно до другого пакету «ЧужихДітейНеБуває», протидію домашньому насильству «СтопНасильство», протидію булінгу «СтопБулінг», отримання безоплатної правової допомоги, захисту права на виконання судового рішення. Особливу увагу звернули на можливість скористатись з січня 2019 року урядовою ініціативою «Муніципальна няня», в рамках якої державою здійснюється щомісячна адресна компенсаційна виплата матері, батьку або опікуну за послуги догляду за дитиною.

Крім того, працівники юстиції в деталях поговорили про «Порядок надання комплексної послуги “е-малятко”, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 № 691.

Також під час проведення заходу передано буклети Міністерства юстиції України, плакати «Податкова знижка на навчання», «Поїхати з дитиною за кордон – легко!», «Відповідальне батьківство», «Путівник виконавчого провадження», буклети Головного територіального управління юстиції у Полтавській області та юридично-просвітницьку газету «Правовий вісник».