Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Акт-терапія, як інструмент психологічної допомоги дітям з особливими потребами

Керівництво Полтавського обласного відділення Фонду в особі директора Олександра Дяченко та заступника директора Ірини Белько прийняли участь у семінару-тренінгу «Арт-терапія в роботі з дітьми-інвалідами», організованому Всеукраїнською громадської організацією «Творче об’єднання дітей і молоді з фізичними обмеженнями».

Семінар відбувся на базі Кременчуцького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів – одного з перших центрів реабілітації для дітей з особливими потребами в Україні.

Основна мета арт-терапії – це інструмент психологічної допомоги , що сприяє розвитку здорової та творчої особистості. Виховані та спеціалісти центру реабілітації, батьки дітей приймали активу участь у майстер-класах.

Цей захід дав можливість дітям з фізичними та інтелектуальними вадами перебороти труднощі розвитку, засвоїти побутові та соціальні навички, розвинути свої здібності.

Присутні батьки мали змогу оволодіти методикою індивідуального навчання дитини, навчитися працювати з дитиною вдома, довести, що діти-інваліди можуть подолати, або зменшити, свої вади, що вони можуть жити і навчатись в колективі ровесників.