Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Надання фінансової допомоги інвалідам на навчання

19 жовтня  2017 року в  Полтавському обласному відділенні Фонду відбулось засідання комісії з вирішення питань щодо можливості та розміру фінансової допомоги інвалідам на навчання. Крім представників відділення Фонду, у роботі комісії взяли участь представники Центру медико-соціальної експертизи, Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації, Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації.

На порядку денному розглянуті заяви осіб з інвалідністю, яким індивідуальною програмою реабілітації визначено професійну реабілітацію або навчання, про надання фінансової допомоги шляхом оплати вартості їх навчання та перекваліфікації  у  навчальних  закладах  для здобуття професії (спеціальності), за рахунок сум адміністративно-господарських санкцій та пені, що надходять до державного бюджету  за невиконання  нормативу  робочих місць для працевлаштування інвалідів.

На розгляді комісії подано 7 пакетів документів, у тому числі 2 заявника отримали інвалідність при виконанні військового обов’язку з вході антитерорестичної операції на Сході країни. Комісією задоволено 6 заяв.  По 1 заяві винесено рішення про недоцільність надання фінансової допомоги у звязку з тим,  що заявник отримував фінансову допомогу Фонду соціального захисту інвалідів на здобуття освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр, та середній бал його диплому  складає менше ніж 4 бали.