Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Відбулося засідання колегії Полтавської обласної державної адміністрації

24 січня заступник директора Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ірина Белько приняла участь у розширеному засіданні колегії Полтавської обласної державної адміністрації, яка відбулась під керівництвом голови Полтавської ОДА Валерія Головка, за участі голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького, народних депутатів України, голів міських та районних рад, райдержадміністрацій, керівників державних установ та організацій, громадськості.

Відповідно до порядку денного, було розглянуто питання: про підбиття підсумків функціонування системи цивільного захисту області та завдання на 2017 рік; про легалізацію заробітної плати та зайнятість населення, персональну відповідальність керівників місцевих робочих груп за підсумками роботи в 2016 році; звіт начальника управління Держпраці у Полтавській області Сергія Щербака про стан справ у галузі відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 21.08.2013 № 667 та від 09.10.2013 № 964; звіт голів Решетилівської та Чутівської райдержадміністрацій про забезпечення економічного та соціального розвитку районів протягом 2016 року.

В межах підбиття підсумків системи цивільного захисту області було обговорено одне з найгостріших питань сьогодення, яке послало перед управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області, це профілактика та боротьба з африканською чумою свиней, яка завдає великих економічних збитків як Полтавському  регіону та країні в цілому.   Так,  у 2016 році було зафіксовано понад 90 випадків цього захворювання у 16 областях України. У цьому році хворобу зареєстрували вже у 9 областях, серед яких Полтавщина не виняток.

Директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва розповіла про ситуацію в сфері зайнятості. Відповідно до даних посадовиці, 30% економіки області перебуває у неформальному секторі. Тобто, понад 174 тис осіб працевлаштовані не офіційно. Директор обласного центру зайнятості розповіла, що у 2016 році вдалося легалізувати більш як 1 тис робочих місць. Це вдалося зробити завдяки діяльності робочих груп з легалізації праці.

За результатами колегії були ухвалені відповідні рішення.