Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Толерантне ставлення до людей з інвалідністю

Проблема толерантного ставлення суспільства до людей з інвалідністю набуває все більшої актуальності у сьогоденні. Адже люди з інвалідністю потребують не лише побутових зручностей а й толерантного відношення суспільства. Вони часто потрапляють у ситуацію коли оточуючі хочуть їм допомогти, але не знають як це зробити правильно.

Саме з метою підвищення рівня обізнаності молоді щодо проблем комунікації, з якими стикаються люди з інвалідністю у повсякденному житті, та шляхів їх уникнення чи вирішення, напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю, а саме 30 листопада 2018 року заступником директора Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Белько І.В. проведено виховну годину для учнів 10 класу Полтавського багатопрофільного ліцею № 1 Полтавської міської ради на тему «Толерантне ставлення до людей з інвалідністю».

Інформація щодо особливостей спілкування з людьми, які пересуваються за допомогою інвалідного візка,  з втратою слуху, зору, з психічними розладами  зацікавила учнів і вони прийняли активну участь у обговоренні проблеми, розповідаючи про особистий досвід спілкування з друзями та родичами  з інвалідністю.