Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Семінар для осіб з інвалідністю

Серед  різних  видів  реабілітації  осіб з інвалідністю саме  професійній   належить провідна роль  у  забезпеченні  подальшого  працевлаштування.

Для пошуку роботи необхідно володіти певними знаннями і навичками, формами  та  методами,  які сприятимуть працевлаштуванню. Для вирішення даної  задачі  необхідний  системний  підхід.

Такі спільні профінформаційні заходи для людей з обмеженими фізичними можливостями, відповідно  затвердженого  графіку,  проводяться щомісяця.

Саме з цією метою в лютому 2019 року був проведений спільний семінар для безробітних громадян з с особливими потребами за участі фахівців Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Шевченківської районної в м. Полтаві ради та Полтавської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості.

На заняттях розглядаються питання надання пільг та державних соціальних допомог особам з інвалідністю, реалізація реабілітаційних заходів індивідуальної програми реабілітації, порядок забезпечення окремих категорій громадян технічними  та  іншими  засобами  реабілітації.

Дані заходи є досить продуктивними та актуальними, оскільки присутні особи мали змогу задати питання та отримати консультацію, щодо своїх пільг та гарантій згідно чинного законодавства України.

На семінарі були присутні 22 особи з інвалідністю.