Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Комісія з навчання

25 листопада 2019 року в  Полтавському обласному відділенні Фонду відбулось засідання комісії з вирішення питань щодо можливості та розміру фінансової допомоги особам з інвалідністю на навчання, приурочене Міжнародному дню людей з інвалідністю.

На розгляді комісії подано шість пакетів документів щодо оплати вартості навчання осіб з інвалідністю,  яким індивідуальною програмою реабілітації визначено професійну реабілітацію або навчання, за рахунок сум адміністративно-господарських санкцій та пені, що надходять до державного бюджету  за невиконання  нормативу  робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Комісією задоволено п’ять заяв.  По одній заяві винесено рішення про недоцільність надання фінансової допомоги у зв’язку з тим,  що заявниця вже отримувала освітні послуги за ОКР бакалавр  за рахунок коштів державного бюджету.   Ст. 4 Закону України «Про вищу освіту» передбачено, що громадяни України мають право безоплатно здобувати вищу освіту в державних і комунальних закладах вищої освіти на конкурсній основі відповідно до стандартів вищої освіти, якщо певний ступінь вищої освіти громадянин здобуває вперше за кошти державного або місцевого бюджету.

Також винесено рішення про припинення фінансування вартості навчання студентів з інвалідністю, які мають академічну заборгованість за 2018/2019 навчальний рік.