Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

проєкту «Посилення лідерства жінок з інвалідністю в гендерно-орієнтованих гуманітарних реагуваннях в Україні»

Тема: Консультаційна зустріч в рамках проєкту «Посилення лідерства жінок з інвалідністю в гендерно-орієнтованих гуманітарних реагуваннях в Україні».

23 червня 2022 року Полтавське обласне відділення Фонду взуло участь у  он-лайн консультаційній зустрічі “Актуальні питання, що стосуються напрямків роботи Фонду захисту осіб з інвалідністю та надання інформації щодо допомоги урядових та неурядових організацій для ВПО та інших осіб, які її потребують в умовах військового стану “, організованій Громадським об’єднанням «Полтавське міське об’єднання осіб з інвалідністю «Віра»  в рамках проєкту «Посилення лідерства жінок з інвалідністю в гендерно орієнтованих гуманітарних реагуваннях в Україні», який реалізується Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України та фінансується Жіночим фондом миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF).

У зустрічі, окрім відділення Фонду, взули участь керівник ГО «Полтавське міське об’єднання осіб з інвалідністю «Віра»  Ірина Твердохліб та юрисконсульт Національної асамблеї осіб з інвалідністю України Павло Ждан. Загальна кількість учасників – 28 осіб.

На заході розглядались питання:

– забезпечення осіб з інвалідністю допоміжними засобами реабілітації (Порядок забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 р. № 321)

– надання фінансової допомоги особам з інвалідністю шляхом відшкодування вартості навчання у навчальних закладах України (ст. 20 Закону України про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»)

–  робота електронного кабінету особи з інвалідністю в ЦБІ.

Протягом заходу присутні особи  з інвалідністю отримали консультації із поставлених питань  та мали можливість отримати відповіді на хвилюючі їх питання.