Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Організаційно-консультаційна зустріч в Полтавській області в межах проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

27 березня 2023 року директор Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Олександр Дяченко взяв участь  в презентації проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», метою якої стало обговорення ключових питань щодо залучення громадськості до  процесів прийняття владних рішень; дослідження позитивного досвіду  залучення громадськості до співпраці; проблеми та виклики щодо залучення громадян до процесів прийняття владних рішень на місцевому та обласному рівні.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» реалізується з березня 2021 року і сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформ децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

Модератором заходу виступив Олександр Вознюк голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів». В обговоренні прийняли участь радниця з питань інклюзіїї  Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Ганна Борова, представники громадських організацій осіб з інвалідністю Полтавської області Сергій Чумак (ПОЛТАВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ОСЕРЕДОК ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ІНВАЛІДІВ “СОЮЗ ОРГАНІЗАЦІЙ ІНВАЛІДІВ  УКРАЇНИ”),  Ніна Кураксіна (ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ СОЮЗ ОРГАНІЗАЦІЙ ІНВАЛІДІВ УКРАЇНИ (м.Карлівка); Леонід Усенко (ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГЛУХИХ). До обговорення  проекту також були залучені представники Полтавської обласної військової адміністрації та підприємств, що займаються виготовленням та забезпеченням осіб з інвалідністю  допоміжними засобами реабілітації.

Директор відділення Фонду ознайомив присутніх  із основними завданнями роботи Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та його територіальних відділень. Акцент зроблено на співпраці Фонду із громадськими організаціями осіб з інвалідністю, залученні громадськості до реалізації заходів щодо зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю та до виконання бюджетних програм щодо соціального захисту осіб з інвалідністю, зокрема забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншим засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших окремих категорій населення.

Результати дослідження проекту «Говерла» сприятимуть залученню всіх груп населення до процесів прийняття рішень на місцевому рівні, налагодженню міцних зв’язків між громадами, допоможуть перейняти позитивний досвід та напрацювати шляхи подолання спільних викликів, спричинених війною.