Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Перевірка цільового використання коштів, наданих Кременчуцькому УВП УТОС

Провідним бухгалтером Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів здійснена перевірка цільового використання коштів, наданих Кременчуцькому  УВП УТОС у 2016 році на технічне переоснащення виробництва з метою створення додаткових робочих місць для працевлаштування інвалідів, наданих відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України від 18.07.2016 № 784.

Кременчуцьке УВП УТОС єдине підприємство в Полтавському регіоні, яке виготовляє автосидіння КрАз, металеві ящики та металоконструкції різних модифікацій, послуги з покриття металів порошком, провід та джгут проводів на автомобіль КрАз ( в асортименті) та причіпи, серверні стійки для інтернет – провайдерів, причіпи до легкових автомобілів різних модифікацій.

Кошти Фонду соціального захисту інвалідів підприємством витрачені на придбання  металообробного обладнання , а саме  пристрою для механічного кріплення інструменту з комплектом інструменту із налаштуванням, 5 комплектів зварювального напівавтомату інвентарного типу, комплект штампувального інструменту та комплект для гнуття. На жаль, Кременчуцькому УВП УТОС не вдалось придбати гідравлічну гільйотину або гідравлічні гільйотинні ножиці, на яку із спеціального фонду державного бюджету було виділено 1 844 161,0 грн. з причин дискваліфікації поданих учасниками торгів пропозицій.

Та не дивлячись на труднощі, впровадження даного проекту вплине на розширення модельного ряду продукції підприємства, збільшення виробництва та реалізацію продукції, зниження собівартість продукції. Підвищяться соціальні стандарти рівня життя, здоров’я, освіти та добробут працюючих на підприємстві інвалідів. Крім того заміна старого фізично та морально зношеного обладнання на сучасне менш енергоємне, позитивно сплине на екологічну ситуацію міста Кременчука.

Ознайомившись з роботою підприємства, веденням первинної бухгалтерської  документації, звітності,  фактів порушення підприємством умов договору та чинного законодавства не встановлено.