Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Право на освіту

Професійна реабілітація осіб з інвалідність вже багато років є основним напрямком роботи Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Для практичної реалізації особам з обмеженими можливостями права на освіту в Україні функціонують загальноосвітні заклади різного рівня, забезпечені спеціальними програмами, допоміжними технічними засобами, які дають змогу здійснювати спільне навчання здорових та непрацездатних. При відділенні Фонду постійно діє комісія з вирішення питань щодо можливості та розміру фінансової допомоги інвалідам на навчання, до якої входять представники  відділення Фонду, Департаменту соціального захисту населення, Центру медико-соціальної експертизи, Департаменту освіти і науки, Полтавського міського товариства дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства.

3 березня 2017 року у Полтавському відділенні Фонду розглядалось питання доцільності надання фінансової допомоги на навчання Іщенко Тетяні Олегівні студентці ІІ курсу лікувального факультету Української медичної стоматологічної академії та розподіл фактичних кошторисних призначень, доведених відділенню Фонду на реалізацію даної програми. Члени комісії розглянули  документи провели співбесіду зі студенткою, розповіли про умови надання такої допомоги.

За результатами засідання прийнято рішення про доцільність надання  навчання безповоротної фінансової допомоги Іщенко Т.О. та про розподіл кошторисних призначень, доведених відділенню Фонду, на оплату часткової вартості навчання за І семестр 2016/2017 навчального року 65 студентів з обмеженими можливостями.