Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Про перевірку дотримання Кременчуцьким УВП УТОС умов договорів

З метою здійснення контролю за цільовим використанням безповоротної фінансової допомоги, наданої підприємствам громадських організацій інвалідів для здійснення технічного переоснащення виробництва та з метою створення додаткових робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, працівниками Полтавського обласного відділення Фонду здійснено перевірку дотримання Кременчуцьким учбово-виробничим підприємством УТОС умов договорів від 2014 та 2016 року.
Заступник директора Белько І.В. та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Файрушина О.О. ознайомившись з первинною документацією, яка ведеться на підприємстві встановили, що на момент перевірки спискова чисельність працюючих осіб з особливим потребами на підприємства становила 111 осіб. Слід зазначити, що рішенням Міністерства соціальної політики України фінансова допомога підприємству була надана на створення 8 додаткових робочих місць при умові збільшення спискової чисельності працюючих інвалідів до 120 осіб. Таким чином працівниками відділення Фонду зафіксовано факт порушення підприємством умов Договору № 2 від 25.11.2014р.
З метою виконання умов договору Кременчуцьким УВП УТОС до служби зайнятості щомісяця надаються звіти про наявність вільних вакантних місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, щотижня у місцевому друкованому періодичному виданні «Приватна газета» розміщуються аналогічні оголошення.
Перевіркою дотримання графіку створення робочих місць для осіб з інвалідністю відповідно до Договору № 25 від 01.11.2016 р. встановлено що підприємством у лютому та березні 2017 року створено 2 додаткових робочих місця для працевлаштування осіб з обмеженими можливостями, що відповідає умовам договору.