Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Відбулася нарада, основним питанням якої було виконання обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015-2019 роки

12 червня заступник директора Полтавського обласного відділення Фонду прийняла участь у нараді, яка відбулась у зеленому залі Полтавської обласної державної адміністрації під головуванням голови облдержадміністрації Валерія Головка.

Одне з основних питань порядку денного – хід виконання обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015-2019 роки.

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді Наталія Шкоденко доповіла про організацію літнього відпочинку дітей Полтавської області у 2017 році.

Цього року у 25-ти районах Полтавщини, 18 об’єднаних територіальних громадах та 6 містах обласного значення діють програми з оздоровлення та відпочинку дітей. Оздоровлення можливе у 27 позаміських дитячих закладах відпочинку. З них 13 – перебувають у комунальній власності, 7 – підпорядковано закладам та установам освіти й належать до закладів позашкільної освіти, 11 – приватних та 3 – державної форми власності. За попередніми даними, всього планується охопити відпочинком та оздоровленням протягом 2017 року 74,5 тисячі дітей шкільного віку.

Зараз у Полтавській області на обліку перебуває 87,5 тис дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Це діти сироти та позбавлені батьківського піклування,  діти з інвалідністю, діти воїнів які загинули під час проведення антитерористичної операції на Сході України. Цього року на пільгових умовах заплановано оздоровити 47,9 тис дітей, це близько 54,7% від загальної кількості дітей пільгових категорій у Полтавській області.

Програма оздоровлення та відпочинку дітей не єдина програма, що діє на території області.  Відповідно до обласної Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки протягом червня-липня цього року при Полтавському обласному Центрі туризму та краєзнавства працюватиме військово-патріотичний табір. Походами, екскурсіями та краєзнавчими експедиціями запланували охопити близько 30 тисяч учнів шкіл Полтавщини.