Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Відбулись Всеукраїнські змагання Спеціальної олімпіади України з футболу


24 та 25 травня в рамках Європейського футбольного тижня 2017 Спеціальної Олімпіади та УЄФА відбулись Всеукраїнські змагання Спеціальної олімпіади України з футболу, які зібрали на найкращому стадіоні міста Кременчук «Кремінь-Арена» 88 учасників, з яких 69 були футболісти з інвалідністю, з 8 областей України. У церемонії відкриття взяли участь представники відділу з фізкультури і спорту виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, відділу Запорізького управління з фізичного виховання та спорту МОН, Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Кременчуцького міського центру з фізичного здоров’я населення та громадських організацій.
Спеціальна Олімпіада– це міжнародна благодійна організація, що проводить тренування та змагання з 33 видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями у розумовому розвитку по всьому світі. Організація була заснована 1968 року сестрою президента США Дж.Кеннеді пані Юніс Кеннеді-Шрайвер і охоплює зараз близько 4,5 мільйони спортсменів у 170 країнах світу.
Футбол є одним з найпопулярніших видів спорту Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії , котрим займаються 133 000 осіб з відхиленнями інтелектуального розвитку в 58 країнах. В Україні до футболу залучені майже 3000 спортсменів з відхиленнями у розумовому розвитку, яких тренують 220 тренерів, що пройшли спеціальне навчання для роботи с такими особливими людьми.
Незважаючи на жарку погоду, команди-учасниці показали якісну колективну гру і наполегливе прагнення до перемоги. Судді міської федерації футболу та працівники міської центру «Спорт для всіх» забезпечили чітке проведення матчів. Таким чином в дивізіоні «А» перше місце дісталося команді Харківської області, друге– команді Вінницької області, третє– команді м. Кременчук. В дивізіоні «Б» перемогу виборола команда м. Луцьк, друге місце зайняла друга команда з м. Кременчук і третє місце посіла команда Запоріжжя.
Високий рівень змагань забезпечено завдяки підтримці Фонду соціального захисту інвалідів, міської федерації футболу, Кока-Кола Україна, МакДональдз Україна.