Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Спільний семінар для безробітних осіб з інвалідністю м. Полтави та Полтавського району

Невід’ємним  правом  осіб  з  інвалідністю  є  право на працю, незважаючи на обмежену працездатність. Як свідчить практика, через обмежені можливості здоров’я особи з інвалідністю не мають змоги на рівних з іншими громадянами конкурувати на ринку праці, як наслідок – порушуються їх права на працю, триває процес витіснення зі сфери трудової діяльності, зростає рівень безробіття та глибина бідності.

Інформаційно-консультативний центр Полтавського обласного центру зайнятості  в  своїх  стінах  14.06.2017 року вкотре зібрав пошукачів з інвалідністю на спільний семінар для безробітних осіб м. Полтави та Полтавського району за участю представників Полтавського обласного центру зайнятості та Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Реалізація програм сприяння зайнятості, створення додаткових робочих місць, встановлення  квоти  для  прийому  на  роботу  осіб  з  інвалідністю, а також організація навчання за професіями, що користуються попитом на ринку праці, допомагає адаптації людей з обмеженими можливостями в суспільстві. Державна  служба зайнятості здійснює пошук  підходящої  роботи відповідно  до рекомендацій МСЕК,  наявних у інваліда кваліфікації та знань, з урахуванням його побажань.

Позитивний досвід людей з обмеженими фізичними можливостями, які змогли  працевлаштуватися  після  проходження  навчання  у  спеціальних центрах професійної реабілітації системи  Міністерства  соціальної політики України зацікавив і не залишив слухачів байдужими. Всі заходи з професійної реабілітації, в тому числі проживання та харчування для інвалідів здійснюється безоплатно  за  рахунок  Державного  бюджету  України.  Під час навчання слухачі мають змогу проходити лікувальні процедури, відвідувати масажний кабінет, тренажерний  зал, брати участь у виховних та розважальних заходах.

Проінформовано про  можливість отримати реальну допомогу на оплату навчання, в тому числі професійного за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів  у  навчальних закладах області.

Загалом у заходах взяли участь 11 осіб, що мають групу інвалідності.