Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, до Вічного вогню на Меморіалі Солдатської Слави у Полтаві лягли квіти.

 

Трудовий колектив Полтавського обласного відділення Фонду разом з  представниками міської та обласної влади, ветеранських організацій, депутатського корпусу міської ради, трудових колективів, громадських організацій, політичних партій, об’єднань громадян, духовенства вшанували пам’ять тих, хто загинув на полі бою, в тилу, від голоду та поневірянь, закатованих у неволі.

Міський голова Олександр Мамай наголосив: у країни, яка не пам’ятає свого минулого – немає майбутнього (пряма мова):

– Найстрашніша та найкривавіша війна 20 століття торкнулася кожної родини, залишила по собі болючий слід втрат. Сьогодні наш святий та непорушний обов’язок пам’ятати та передавати з покоління в покоління пам’ять про синів і дочок України, які не повернулися з поля бою, пожертвувавши своїм життям заради нашого з вами майбутнього!

Усі присутні схилили голови у хвилині мовчання перед святою пам’яттю полеглих, одночасно, віддаючи шану живим учасникам тепер уже далекої війни, які своїм ратним подвигом забезпечили перемогу над нацизмом.