Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

У Полтаві уже кілька років реалізується унікальна соціальна акція з оздоровлення дітей з інвалідністю на узбережжі Чорного моря

Ось уже півтора місяці як почалися поїздки дітей та молоді з Громадської організації “Міська асоціації дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства” та “Полтавського місцевого осередку Всеукраїнської організації інвалідів “Союз організацій інвалідів України” на безкоштовний відпочинок на море. У Полтаві уже кілька років реалізується унікальна соціальна акція з оздоровлення дітей з інвалідністю на узбережжі Чорного моря.

За сезон 2016 року, оздоровчими послугами було охоплено близько тисячі дітей та молоді з особливими потребами віком до 35 років (у супроводі одного з батьків чи рідних). Цьогоріч літні морські пригоди маленьких та юних полтавців продовжуються. У рамках реалізації програми соціального забезпечення та соціального захисту населення “Турбота” цьогоріч на оздоровлення уже спрямовано 2 млн. 500 тис. грн. Рішення про виділення коштів було прийнято більшістю депутатського корпусу Полтавської міської ради. Відпочивають діти на базі “Маяк” у селі Приморському на Херсонщині та на базі відпочинку “Надзбруччя” Одеської області, які є пристосованими для відпочинку людей з особливими потребами.

Можливості безкоштовно оздоровити своїх дітей радіють їхні батьки. На жаль, суспільство ще не готове до того, аби прийняти в своє близьке оточення людину з інвалідністю. Для дітей цей відпочинок на морі став не просто гарною можливістю набратися сил, оздоровитися, змінити обстановку, а й відчувати себе впевнено поруч зі своїми друзями.

Окрім яскравих вражень діти з особливими потребами та їх батьки отримали розуміння, що про них турбуються, пам’ятають і не лишають осторонь людських радощів.