Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Урочиста зустріч полтавських спортсменів-дефлімпійців.

1 серпня біля будівлі Полтавської обласної державної адміністрації урочисто зустріли полтавських спортсменів-дефлімпійців, які повернулися з Дефлімпійських Ігор 2017, що проходили в турецькому Самсуні. Полтавщину на цьогорічних Іграх представляли 24  спортсмена, які завоювали 32  медалей різного ґатунку.  Із них більшість – за змагання з карате та футболу.

У церемонії зустрічі взяли участь представники Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Полтавських дефлімпійців зустрічали оплесками. Під стінами облдержадміністрації, крім представників органів влади та місцевого самоуправління, зібралися родичі та  друзі чемпіонів. Переможці урочистою ходою пронесли прапор України  та поклали квіти до стели загиблим учасникам АТО та майданівцям. Цю перемогу присвятили їм.

Зі срібними нагородами Дефлімпіади приїхала в Полтаву збірна України з футболу під керівництвом полтавця, керівника полтавського регіонального центру «Інваспорт» Олександра Верещаки. Він зізнався, що йому теж довелося попереживати за своїх хлопців (пряма мова) : В нас дуже молода команда, для десяти футболістів ці Ігри були дебютними. Відчувалося, що хлопці мандражували, але я вважаю, що хлопці чудово впоралися з хвилюванням.

Багато зі спортсменів-дефлімпійців, які вибороли право називатись чемпіонами,  є студентами вищих навчальних закладів на отримують фінансову допомога на оплату  вартості навчання за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів. Крім того, ці спортсмени мають змогу  отримувати послуги із фізкультурно-спортивної реабілітації за рахунок коштів Фонду.