Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Комісія по навчанню

20 вересня 2018 року в  Полтавському обласному відділенні Фонду відбулось засідання комісії з вирішення питань щодо можливості та розміру фінансової допомоги інвалідам на навчання. Крім представників відділення Фонду, у роботі комісії взяли участь представники Центру медико-соціальної експертизи, Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації, Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації.

Комісією розглянуті заяви осіб з інвалідністю, яким індивідуальною програмою реабілітації визначено професійну реабілітацію та  навчання, про надання фінансової допомоги шляхом оплати вартості їх навчання та перекваліфікації  у  навчальних  закладах, центрах  професійної  реабілітації  інвалідів  для здобуття професії (спеціальності), за рахунок сум адміністративно-господарських санкцій та пені, що надходять до державного бюджету  за невиконання  нормативу  робочих місць для працевлаштування інвалідів. За результатами засідання прийнято рішення про доцільність надання безповоротної фінансової допомоги 5 особам з інвалідністю. Відмовлено у наданні фінансової допомоги на оплату вартості навчання для здобуття професії 2 особам з інвалідністю, які здобули професію за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів у мину роки але вирішили отримати ще одну спеціальність.

Також комісією розглянуто заяву студентки Полтавського юридичного коледжу  Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, яка отримує таку допомогу на здобуття спеціальності право, денна форма навчання. Наказом ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого № 12-С від 30.08.2018 р. студентку переведено на заочну форму навчання на ІІ курс за рахунок коштів  фізичних (юридичних) осіб з 01.09.2018 за власним бажанням .  Комісією прийнято рішення про внесення змін до  договору № 24/16.ф від 27.09.2016 р. про відшкодування витрат на навчання студентки.