Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Інвалідність-це не вирок!

Інвалідність – це не вирок! Під таким гаслом протягом липня-вересня 2018 року відбулися спільні семінари для безробітних осіб з інвалідністю м. Полтави за участю представників Полтавської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості, спеціалістів Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та представників управлінь соціального захисту населення міста Полтави.

Мета даних заходів – підвищення мотивації до зайнятості, ознайомлення з перспективами зайнятості осіб з інвалідністю, додатковими гарантіями працевлаштування та соціальними послугами, які надає система  органів соціального захисту.

Держава забезпечує додаткові гарантії громадянам, що зазнають труднощі в пошуку роботи, до яких, зокрема, відносяться й особи з інвалідністю. Реалізація програм сприяння зайнятості, створення додаткових робочих місць, встановлення квоти для прийому на роботу осіб з інвалідністю, а також організація навчання за професіями, що користуються попитом на ринку праці, допомагає адаптації людей з обмеженими можливостями в суспільстві.

Пошукачі роботи дізналися про умови організації профнавчання та можливості отримання профорієнтаційних послуг у центрі зайнятості задля визначення професійних нахилів і здібностей до оволодіння професіями.

Учасники заходу висловили одностайну думку про те, що у співпраці з соціальними партнерами досягається набагато більшої ефективності у наданні соціальних послуг особам з вадами здоров’я. Лише спільними зусиллями вдасться реалізувати заходи, спрямовані на повернення цієї верстви населення до трудового життя.

Загалом у заходах взяли участь  56 осіб, що мають групу інвалідності.