Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Зустріч з представниками навчальних закладів

У зв’язку із карантинними заходами, запровадженими урядом з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, особистий прийом громадян керівництвом та фахівцями Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів тимчасово обмежений.

Тому, з метою забезпечення отримання особами  з інвалідністю  , які у 2020 році вступають до вищих навчальних закладів ,  фінансової допомоги на оплату вартості навчання та перекваліфікації у навчальних закладах, центрах професійної реабілітації осіб з інвалідністю для здобуття професії, 20 серпня 2020 року керівництво Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів провело зустріч із представниками Полтавського інституту економіки і права Вищого навчального закладу «Відкритий Міжнародний університет розвитку людини «Україна». Адже більшість студентів з інвалідністю, які бажають отримати фінансову підтримку держави, навчаються саме в цьому ВНЗ.

В ході зустрічі було досягнуто алгоритму взаємодії відділення Фонду та навчального закладу з метою надання організаційної допомоги особам з інвалідністю під час формування пакету документів , який необхідно надати до відділення Фонду для отримання фінансової допомоги.

Крім того, у фойє будівлі, в якій  відділення Фонду орендує приміщення, організовано робоче місце, де особи з інвалідністю  можуть  отримати перелік документів, бланки, консультацію  з питань відшкодування навчальному закладу вартості навчання та перекваліфікації осіб з інвалідністю. Вся інформація з даного питання  також  розміщені  на офіційному веб-сайті Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів .