Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Участь керівника Полтавського обласного відділення Фонду соціального захиту осіб з інвалідністю у круглому столі “Право та захист”

23 серпня  2023 року керівник Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю  Олександр ДЯЧЕНКО прийняв участь у круглому столі на тему «Право та захист», організованому регіональною представницею Національної Асамблеї людей з інвалідністю України в Полтавській області, головою ГО «Полтавське міське громадське об’єднання осіб з інвалідністю «Віра» Іриною ТВЕРДОХЛІБ. Захід відбувся у рамках проекту «Сприяння правам жінок та дівчат з інвалідністю шляхом посилення їх участі та лідерства в громадах», який реалізується Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки Структури ООН Жінки та Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги».

У круглому столі прийняли участь директор КП «Полтавський обласний центр медико-соціальної експертизи Полтавської обласної ради» Дмитро ПАЛАМАРЧУК, Представники Уповноваженого ВРУ з прав людини в Полтавській області Владислав НОСЕНКО та Лариса КАРМАЗІН-ДЕНИСЕНКО, а також представники Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОВА, правління Української асоціації представниць правоохоронних органів та Гендерного центру Національного університету “Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка”.

Олександр ДЯЧЕНКО відповів на запитання присутніх, що стосуються порядку створення робочих місць для людей з інвалідністю, фінансової допомоги на оплату вартості навчання та перекваліфікації,  можливості отримання ТЗР особам з інвалідністю, що пересуваються на кріслах колісних у ситуаціях, якщо вони відкривають ФОП, можливості  отримання санаторно-курортного лікування в умовах воєнного стану країни тощо.

Загалом зустріч тривала більше чотирьох годин. Усі присутні  мали можливість отримати відповіді на хвилюючі їх питання та дізнатися необхідну інформацію.