Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

16 грудня  2023 року керівник Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю  Олександр ДЯЧЕНКО прийняв участь у зібранні, яке було присвячене обговоренню стану реалізації на Полтавщині Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

« На Полтавщині не всі об’єкти мають 100% доступність. Відтак кожному на своєму місці необхідно працювати над створенням безбар’єрного простору» – зауважив перший заступник начальника ОВА Богдан Корольчук.

Серед першочергових заходів реалізації Нацстратегії – моніторинг об’єктів на безбар’єрність.

За результатами наради було дано доручення провести в області місячник дотримання прав людей з інвалідністю. Зокрема працівники поліції перевірятимуть, чи не порушують в області правила паркування. За паркування на місцях, призначених для людей з інвалідністю, штрафуватимуть. Це стосується власників машин, які залишатимуть авто на місцях, призначених для водіїв з інвалідністю або тих, які перевозять пасажирів з інвалідністю.

Передбачено  проведення для працівників соціальної сфери та бюджетних установ тренінги на тему «Як говорити з людьми з інвалідністю і про них». Заняття проводитимуть на базі Полтавського регіонального центру підвищення кваліфікації.