Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

«Розвиток ветеранського бізнесу, самозайнятості та реінтеграція ветеранів та ветеранок через створення освітніх можливостей в Полтавській територіальній громаді»

12 грудня 2023 року провідний економіст Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю  прийняв участь у круглому столі на тему ГО «Центр освіти дорослих Полтавщини» та ПУЕТ об’єднують громадські організації, органи місцевого самоврядування та державну владу заради реінтеграції ветеранів у суспільство.

У Полтавському університеті економіки і торгівлі відбувся круглий стіл «Розвиток ветеранського бізнесу, самозайнятості та реінтеграція ветеранів і ветеранок через створення освітніх можливостей в Полтавській територіальній громаді». Учасники заходу – керівники та представники Українського ветеранського фонду, Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавської обласної ради, Полтавської міської ради та їх департаментів, управлінь і служб, які опікуються ветеранами і членами їх сімей, Полтавської районної військової адміністрації, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, Полтавського обласного центру зайнятості, ГУ Пенсійного фонду України в Полтавській області, Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції», медичних закладів, закладів освіти. Найширше були представлені ветерани/ветеранки та їх громадські організації, волонтери – не лише з Полтавщини, а й з Дніпра, Хмельниччини, Києва. Усього круглий стіл об’єднав понад 50 учасників.

Метою заходу його організатори визначили: об’єднання зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування, ветеранських організацій, інститутів громадянського суспільства, бізнесу, наукових, освітніх установ, міжнародних партнерів для реінтеграції ветеранів та ветеранок війни через створення освітніх можливостей.