Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Засідання комісії з вирішення питань щодо можливості та розміру фінансової допомоги інвалідам на навчання

При Полтавському обласному відділенні Фонду постійно діє комісія з вирішення питань щодо можливості та розміру фінансової допомоги інвалідам на навчання, до якої входять представники  відділення Фонду, Департаменту соціального захисту населення, Центру медико-соціальної експертизи, Департаменту освіти і науки, Полтавського міського товариства дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства.

4 липня  2017 року комісією розглядались питання доцільності надання фінансової допомоги на навчання студентам, яким індивідуальною програмою реабілітації визначено професійну реабілітацію або навчання, які звернулись із заявою про надання такої допомоги до відділення Фонду; питання доцільності продовження дії договорів про відшкодування витрат на навчання окремим студентам; розподіл додаткових  кошторисних призначень, доведених Полтавському обласному відділенню Фонду соціального захисту інвалідів за напрямком “Надання фінансової допомоги на поворотній та безповоротній основі інвалідам шляхом оплати вартості їх навчання та перекваліфікації у навчальних закладах, центрах професійної реабілітації інвалідів для здобуття професії” на 2017 р. між претендентами на фінансову допомогу.

Так 21.06.2017 року до відділення Фонду звернулась Аль Шаттел Лариса Анатоліївна (студентка ІІ курсу Полтавської державної аграрної академії, спеціальність «Економіка підприємства», магістратура) щодо надання їй фінансової допомоги на оплату вартості навчання у 2017-2018 навчальному році. Студентка вже має диплом спеціаліста за спеціальністю «Психологія. Соціальна педагогіка», але попередня освіта здобувалась за власні кошти гр. Аль Шаттел Л.А.  Тому комісією винесено рішення про доцільність надання фінансової допомоги за кошти Фонду цій студентці.

За результатами комісії також визнано  не доцільним продовження дії договорів: зі студенткою, яка була переведена на навчання за рахунок коштів державного бюджету; студентом, якому відмовлено у встановленні групи інвалідності після досягнення ним 18 років; та студентом, який звернувся до відділення Фонду із заявою про відмову у наданні йому фінансової допомоги на опалу вартості навчання у ІІ семестр 2016/2017 н.р. у зв’язку зі самостійною оплатою такого навчання.

Рішенням комісії вивільнені кошти розподілені між іншими студентами.

Також комісією розподілені додаткові кошторисні призначення  на оплату вартості навчання за ІІ семестр 2016/2017 навчального року 62 студентів з обмеженими можливостями.