Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Тривають XXIII літні Дефлімпійські ігри у турецькому місті Самсун

Тривають XXIII літні Дефлімпійські ігри у турецькому місті Самсун. 24 липня  в скарбничку збірної України свій доробок поклала і полтавка Інна Мажара.  Каратистка зуміла виграти сутичку за “бронзу” у японки Аїкі Аракакі (4:1). Медаль полтавки стала 34-ою в скарбничці національної дефлімпійської збірної команди України. Відтак, станом на 24 липня у команди України 34 медалі – 7 золотих, 9 срібних та 18 бронзових нагород.

24-річна Інна Мажара закінчила Харківську академію фізичної культури. В доробку спортсменки вже є бронзова медаль у відкритій категорії 22-х Дефлімпських ігор, що проходили у Софії в 2013 році, а також чемпіонство Європи в 2015 році. Крім того, Інна є багаторазовою переможницею чемпіонатів і Кубків України. Виступає за Полтавській регіон центр «Інваспорт» у ваговій категорії 68 кг.

Важливою   соціально значимою   функцією   Центру «Інваспорт» є   забезпечення підготовки спортсменів-інвалідів до Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, чемпіонатів Європи і світу, всеукраїнських змагань, чемпіонатів України і міжнародних турнірів, проведення навчально-тренувального процесу спортсменів – інвалідів з паралімпійських та дефлімпійських зимових видів спорту та проведення заходів щодо фізкультурно-спортивної реабілітації та оздоровлення інвалідів, що є можливим завдяки фінансовій допомозі Фонду соціального захисту інвалідів.

Тож побажаємо успіхів нашим дефлімпійцям!

 

Довідка: Дефлімпійські ігри – спортивні змагання людей з порушення функцій слуху.