Фонд соціального захисту інвалідів

Полтавське обласне відділення

Перевірка Кременчук УТОС

6 грудня заступник директора Ірина Белько та начальник відділу взаємодії з роботодавцями та громадськістю Оксана Файрушина здійснили перевірку дотримання Кременчуцьким  учбово-виробничим підприємством УТОС умов договорів про надання фінансової допомоги на безповоротній основі для здійснення технічного переоснащення виробництва та з метою створення додаткових робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю. Предметом перевірки стало дотримання умов договорів від 2014 та 2016 років в частині створення додаткових робочих місць для осіб з інвалідністю; збереження раніше створених робочих місць та спискової і середньооблікової чисельності працюючих осіб з інвалідністю на підприємстві,  введення в експлуатація  обладнання, придбаного за кошти дофінансування у 2017 році.

Перевіркою встановлено, що Кременчуцьким УВП УТОС у 2017 році створено 8 додаткових робочих місць для осіб з інвалідністю, забезпечено збереження 8 робочих місць, які були створені у 2015 році, що відповідає умовам договорів. На жаль підприємство не в повному обсязі дотримується рішень  Міністерства соціальної політики України щодо збереження спискової та середньооблікової чисельності працюючих осіб з інвалідністю.

Завдяки  коштам, дофінансованим у 2017 році, підприємство придбало гідравлічні гільйотинні ножиці Seller з ЧПК. Обладнання призначене для розкрою , різки та обробки металевих листів. На момент перевірки обладнання знаходилось на виробничій дільниці Кременчуцького УВП УТОС та використовується за призначенням.